Waarom werkt men niet veilig?

Enkele redenen:

  • Men weet soms niet dat men zich onveilig gedraagt of hoe men zich veilig moet gedragen: ‘hoe moet ik die procedure volgen’? of ‘vanaf welke hoogte moet ik extra maatregelen nemen?
  • Het kost te veel moeite om veilig te werken: het is lastig om de vergunning eerst op te moeten halen, naar de werkplek te gaan voor de LoToTo en dan weer terug voor de formele verstrekking van de vergunning.
  • Werknemers willen baas ‘plezieren: als ik een trap gebruik en zo de klus snel afhandel, dan krijg ik een pluim van mijn baas.
  • Het is lastig om een nieuw gedrag aan te leren: bestaand gedrag vaart op routine; als je een ander gedrag moet vertonen, dan moet je daar steeds geconcentreerd aan denken en dat kost veel energie.

Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.